Ρέγκλινγκ: “Καλή πρόοδος στην Ελλάδα μετά το «πισωγύρισμα» Βαρουφάκη”

Ρέγκλινγκ

Στην πρόοδο που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα μετά την παρένθεση της υπουργίας Βαρουφάκη αναφέρεται σε σημερινές του δηλώσεις στη Die Zeit ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.

Απαντώντας σε σχόλιο της εφημερίδας πως για τον Χέλμουτ Κολ το ευρώ ήταν έργο ειρήνης, αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έχει ενοποιήσει την Ευρώπη αλλά την έχει χωρίσει καθώς στην Ελλάδα δημοσιεύονταν σχέδια της Άγκελα Μέρκελ με το μουστάκι του Χίτλερ, ενώ στη Γερμανία υπήρχαν αναφορές για τους υποτιθέμενους τεμπέληδες Έλληνες, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να γίνονται γενικεύσεις.

«Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις παντού στην Ευρώπη, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στη Γαλλία, αλλά και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, έχουν μεταρρυθμιστεί τα τελευταία οκτώ χρόνια. Υπήρξε ένα πισωγύρισμα όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών, αλλά τώρα σημειώνεται καλή πρόοδος. Θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το τελευταίο πρόγραμμα προσαρμογής όπως έχει προγραμματιστεί τον Αύγουστο», είπε.