Σολτς: “Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα”

Όλαφ Σολτς

Ο Όλαφ Σολτς απάντησε σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα – στο παρελθόν αλλά και το μέλλον.

Το γερμανικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων finanzen.net αναφέρεται στην απάντηση που έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής την Τετάρτη μετά από ερώτηση σχετικά με τα ποσά που μέχρι σήμερα έχει χορηγήσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα αλλά και τον μελλοντικό του ρόλο, μετά την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος διάσωσης.

Παρά το ότι το ΔΝΤ δεν συμμετείχε στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο Όλαφ Σολτς, όπως μεταδίδει η DW, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που θα συνεχίσει να έχει. «Το ΔΝΤ έχει συνεισφέρει 10 δισεκατομμύρια ευρώ δανειακής βοήθειας» δήλωσε ο Όλαφ Σολτς. «Ακόμη όλοι είναι παρόντες και έτοιμοι να συνεισφέρουν», ανέφερε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών συμπληρώνοντας: «Για αυτό είναι το ΔΝΤ εδώ».

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει επίσης στη συμφωνηθείσα εποπτεία μετά τη λήξη του προγράμματος σημειώνοντας: «Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την τεχνογνωσία που θα παράσχει το ΔΝΤ σε αυτό το πλαίσιο». Το ζητούμενο είναι, όπως είπε χαρακτηριστικά, «όλες οι συμφωνίες που έχουν ως τώρα συναφθεί να γίνουν σεβαστές και στο μέλλον», δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την Παρασκευή η γερμανική Βουλή αναμένεται να συνεδριάσει αναφορικά με τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup για την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρατείνεται έως τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αναβάθμιση-έκπληξη της Ελλάδας από την Standard & Poor’s

ΑΚΟΜΑ: Δέκα λεπτά φτάνουν για να εξασφαλίσεις χρηματοδότηση για την ΜΚΟ σου