Κι ενώ η προθεσμία εκπνέει την ερχόμενη Δευτέρα, το Washington Group το οποίο συζήτησε και για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα, δεν έβγαλε λευκό καπνό.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, που έγινε στο περιθώριο της G7 και στην οποία συμμετείχαν η Κριστίν Λαγκάρντ από το ΔΝΤ, ο Μάριο Ντράγκι από την ΕΚΤ, ο Κλάους Ρέγκλινγκ από τον ESM, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις από την Κομισιόν ο Γερμανός και ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Όλαφ Σολτς και Μπρούνο Λε Μερ, δεν βγήκε κάποια ανακοίνωση.
Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν έχει ακόμη βρεθεί η χρυσή τομή για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Οι διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, ΔΝΤ και Γερμανία έχουν να κάνουν με δυο θέματα:
Αφενός το χρόνο αποπληρωμής των ελληνικών χρεών. Η μεν Γερμανία δεν συζητά παράταση πλέον των πέντε ετών, ενώ το δε ΔΝΤ μιλά για παράταση 15 ετών.
Αφετέρου, οι δυο πλευρές διαφωνούν και για τον τρόπο που θα γίνει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η μεν Γερμανία συζητά ένα μηχανισμό συνδεδεμένο με συγκεκριμένες πολιτικές, το δε ΔΝΤ θέλει έναν πλήρως αυτοματοποιημένο μηχανισμό.
Παρά την πρόσφατη αισιοδοξία των Βρυξελλών ότι η συνάντηση του Καναδά θα μπορούσε να οδηγήσει σε λύση, φαίνεται ότι οι διαφορές παραμένουν αγεφύρωτες.
Η Αθήνα τώρα, σε ότι αφορά στο χρέος, στρέφει το βλέμμα της στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, με πηγές της ΕΕ να σημειώνουν ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες με στόχο την επίτευξη πλήρους απόφασης στα τέλη Ιουνίου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα… κάρβουνα η κυβέρνηση – Αναμένει τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg για capital controls: «Η Ελλάδα θέλει να πείσει τους επενδυτές πως ξεπέρασε την κρίση»
ΑΚΟΜΑ: Forbes: Ο εμπορικός πόλεμος μόλις έγινε παγκόσμιος