Βαρύς ο πέλεκυς της Τροχαίας για τους παραβάτες που οδηγούν στην ΛΕΑ

Η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), δεν επιτρέπεται.

–Στη Λ.Ε.Α. κινούνται μόνο ασθενοφόρα, πυροσβεστικά, περιπολικά και οχήματα του αυτοκινητόδρομου.
–Δεν προσπερνάμε ποτέ από δεξιά χρησιμοποιώντας τη ΛΕΑ. Μπορεί σε αυτή να βρίσκονται οχήματα που εκτελούν εργασίες ή να κινούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης.
–Μία στις δέκα συγκρούσεις προκαλούνται από αυτοκίνητα σταματημένα στη Λ.Ε.Α.
–Η κίνηση στη Λ.Ε.Α. και η επαναφορά σε κανονική λωρίδα κυκλοφορίας είναι αιτία παρακώλυσης της κυκλοφορίας και δημιουργίας μποτιλιαρίσματος, όταν η κυκλοφορία είναι αυξημένη.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λ.Ε.Α., εκ των οποίων οι 186 αφορούσαν Ι.Χ., οι 12 φορτηγά και οι έξι λεωφορεία-Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης-Επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες.

Στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι, σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων του Νομού Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Συνολικά βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), εκ των οποίων οι 186 αφορούσαν Ι.Χ., οι 12 φορτηγά και οι έξι λεωφορεία. Παράλληλα, αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης. Υπενθυμίζεται στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού προστίμου.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

Διαβάστε:Έργα σε 12 δήμους για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στις παραλίες