Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη – Κάηκαν αυτοκίνητα και σπίτια (Βίντεο)

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου, στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης Αττικής.

Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το Λύρειο, σύνορα Πεντέλης με Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά.

Ενεργούν αυτή την στιγμη 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Μπουρνούς μιλώντας στο Θέμα 104,6 είπε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής.

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη.

Οι καιρικές συνθήκες λόγω των ανέμων δεν ευνοούν το έργο των Πυροσβεστών.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς ανέφερε επίσης ότι η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση.

Κάηκαν 3 σπίτια κοντά στο Μοναστήρι της Πεντέλης

3 σπίτια κάηκαν κοντά στο Μοναστήρι της Νταού Πεντέλης από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη περιοχή Καλλιτεχνούπολης και «σκαρφαλώνει» ήδη προς τα υψώματα της Ν. Μάκρης και του Διονύσιου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου η πυρκαγιά είναι πολύ δυνατή και εξαιτίας της φοράς των ισχυρών ανέμων απειλεί τη περιοχή του Βουτζά και το Βόρειο τμήμα της Ν. Μάκρης.

Ενώ αν δεν ελεγχθεί, υπάρχει κίνδυνος να απειλήσει και τα πρώτα δάση του Διονύσου, στα υψώματα της Πεντέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ύποπτο για την μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα προσήγαγε η Αστυνομία (Βίντεο)

Εικόνες αποκάλυψης στην Κινέτα! Η φωτιά έφτασε ως την θάλασσα (Βίντεο)

Ο καιρός τρελάθηκε! Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι στην Θεσσαλονίκη (Βίντεο)