Πέθανε από πυρά ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας του Ισλαμικού Κράτους,Αμπού Αΐσα

Πέθανε από πυρά ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας του Ισλαμικού Κράτους,Αμπού Αΐσα

Σκοτώθηκε από πυρά του ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Αΐσα, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν των σιιτικών παραστρατιωτικών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), πυροβολικό των μονάδων αυτών έπληξε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην παραμεθόριο περιοχή Σούσα.

Από το βομβαρδισμό καταστράφηκαν τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε ως στρατώνες το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώνοντας και τους περισσότερους τρομοκράτες που είχαν καταλύσει σε αυτά.

Οι νεκροί τζιχαντιστές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ήταν τόσο υπήκοοι αραβικών κρατών όσο και ευρωπαϊκών.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο αρχηγός της Ασφάλειας Αμπού Αΐσα.

Ιρακινά στρατεύματα συνεργάζονται με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην επιχείριση εκκαθάρισης της παραμεθορίου Συρίας-Ιράκ από τους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους.

Ιρακινές δυνάμεις πραγματοποιούν κοινές επιχειρήσεις στην έρημο, στο έδαφος της Συρίας, μαζί με τους Κούρδους ενώ και η ιρακινή πολεμική αεροπορία πλήττει στόχους των τρομοκρατών.

Διαβάστε, επίσης:Παυλόπουλος: Ο σύγχρονος νομικός πολιτισμός φέρει ανεξίτηλα τα σημάδια του αρχαίου ελληνικού πνεύματος