Ταϊλάνδη: Έτσι έζησαν τον εφιάλτη τα παιδιά που είχαν παγιδευτεί στο πλημμυρισμένο σπήλαιο – Vid

Τα 12 παιδιά που απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο στην βόρειο Ταϊλάνδη έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά“, σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου νοσηλεύονταν και από το οποίο έλαβαν σήμερα εξιτήριο.

Στη συνέντευξη Τύπου–την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά τον απεγκλωβισμό τους, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τηλεοπτικά δίκτυα–ο διευθυντής του νοσοκομείου είπε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμμετείχε σε “ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης” την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Με νερό της βροχής και χωρίς καθόλου τρόφιμα παρέμειναν επί εννέα ημέρες μέσα στο σπήλαιο, αφηγούνται κάποια παιδιά

Τα περισσότερα από τα 12 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένα μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους επί 17 ημέρες μέσα σε πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης και απεγκλωβίστηκαν πριν από λίγες ημέρες, γνώριζαν κολύμπι–άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, όπως είπε πριν από λίγο ο προπονητής τους στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος επισήμανε ότι “Οι Αγριόχοιροι” δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το “θαύμα” της διάσωσής τους.

“Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου”, είπε ένα άλλο παιδί.

“Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες”, είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους μαζί με τον προπονητή τους

Η δύναμη ή αντίθετα η αδυναμία των παιδιών δεν καθόρισε τη σειρά με την οποία βγήκαν από το σπήλαιο τα 12 παιδιά, είπε ο προπονητής τους, ο οποίος ήταν και εκείνος εγκλωβισμένος μαζί τους επί 17 ημέρες στο πλημμυρισμένο σπήλαιο.

 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο και η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν την 16:00 ώρα Ελλάδος, ο παρουσιαστής της ανακοίνωσε ότι τα παιδιά μαζί με τον προπονητή τους επιστρέφουν απόψε στα σπίτια τους.

Αποτέλεσμα εικόνας για Thai cave survivors going home

Σύμφωνα με τον προπονητή τους, τα παιδιά θα χειροτονηθούν βουδιστές μοναχοί στη μνήμη του πρώην δύτη της Επίλεκτης Μονάδας SEAL του Ναυτικού της Ταϊλάνδης ο οποίος έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παγκόσμια συγκίνηση: Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους βγήκαν με ασφάλεια από το σπήλαιο – Vid

Ξεκίνησε η γιγαντιαία επιχείρηση για τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη (Βίντεο)

Οκτώ παιδιά σώα στην Ταϊλάνδη – Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης