Τηλεφωνική επικοινωνία Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι – Αλέξη Τσίπρα

Τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική εξέφρασε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση της αιγυπτιακής Προεδρίας, αναφέρεται ότι “ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι τόνισε πως η κυβέρνηση και ο λαός τής Αιγύπτου στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας, ανακοινώνοντας την πλήρη αλληλεγγύη της Αιγύπτου προς τον ελληνικό λαό σε αυτές τις οδυνηρές συνθήκες”.

Σύμφωνα δήλωση του εκπροσώπου της αιγυπτιακής Προεδρίας, Μπάσαμ Ράντι, “ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι επισήμανε ότι το Κάιρο είναι έτοιμο να παράσχει κάθε δυνατή υποστήριξη για την αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής”.

“Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο Αλ Σίσι για αυτήν τη χειρονομία και τη γενναιόδωρη προσφορά, εκτιμώντας την ιστορική φιλία μεταξύ των λαών της Αιγύπτου και της Ελλάδας” καταλήγει η ανακοίνωση της Προεδρίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη Γιούνκερ για τη «φρικτή τραγωδία στην Αττική»

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα Μέρκελ στον Αλέξη Τσίπρα για τις πυρκαγιές

Αυτό είναι το περιεχόμενο του συλλυπητήριου τηλεγραφήματος της Βασίλισσας Ελισάβετ