Την Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του Μάνου Ελευθερίου, ενώ στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.
Γεννημένος στην Ερμούπολη της Σύρου με ναυτικό πατέρα και ελεύθερο φρόνημα έμαθε στο εμβληματικό θέατρο, που χτίστηκε για να φιλοξενήσει σπουδαίες παραστάσεις και δρώμενα, πως οι τέχνες δεν πρέπει να μένουν μυστικές ορισμένες ένα κλειστό κοινό αλλά είναι για τον καθένα.
Με αυτήν την πνευματικότητα να τον ακολουθεί σε κάθε του κίνηση μετοίκισε στην Αθήνα και στις αρχές της δεκαετίας του 50 αποφασίζει πως η δραματική τέχνη είναι η μοίρα του-και ποτέ, ακόμα και τη μουσική, δεν την έβγαλε έξω από τον τρόπο που στήνεται ένα θεατρικό έργο. Το 1955 γνωρίζεται με τον Άγγελο Τερζάκη και είναι αυτός που τον πείθει να γραφτεί στη σχολή Σταυράκου που τότε ευτύχησε να έχει δοξασμένα ονόματα του χώρου όπως ο αλησμόνητος Χρήστος Βαχλιώτης, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης και ο Γρηγόρης Γρηγορίου, σπουδαίοι δάσκαλοί του και οι τρεις.
Διαβάστε, επίσης: «Η Σουβαλτζή βρήκε τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου»
Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής Μάνος Ελευθερίου