Σε μείζον στοίχημα αναδεικνύεται για τον πρωθυπουργό ο επικείμενος ανασχηματισμός, ο οποίος δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί –σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες- ακόμα και εντός της εβδομάδας.
Ο ανασχηματισμός, μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική, θα περιλαμβάνει ευρύτερες αλλαγές απ’ ότι αρχικά είχαν σχεδιαστεί, καθώς ούτως ή άλλως αυτές θα πραγματοποιούνταν πριν τη ΔΕΘ, τώρα όμως ο πήχυς τίθεται πολύ υψηλότερα.
Ο πρωθυπουργός, με τις αλλαγές που θα επιλέξει ή θα σηματοδοτήσει επανεκκίνηση της κυβέρνησης, επιτυγχάνοντας σε μερικό έστω βαθμό ανάταξη του πολιτικού κλίματος ή ο ανασχηματισμός θα μετατραπεί σε μπούμερανγκ, εφόσον αυτός δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες της κοινής γνώμης.
Είναι προφανές πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι εκείνο που θα οδηγήσει τη χώρα στις εθνικές εκλογές, ακόμα και αν αυτές διεξαχθούν μαζί με τις ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2019.
Γι’ αυτό και το νέο κυβερνητικό σχήμα:
– Θα σηματοδοτεί την διεύρυνση, ακόμα και αν στην παρούσα φάση, με την κυβέρνηση να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, πολύ δύσκολα θα βρεθούν αξιόλογα πρόσωπα εκτός ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν σε αυτή.
– Θα υπηρετεί την ενότητα του κόμματος και τη συσπείρωση της ΚΟ. Ήδη πολλοί θεωρούν βεβαία την επαναφορά στο υπουργικό συμβούλιο του Νίκου Φίλη και κάποιων αξιόλογων βουλευτών.
– Θα φέρει νεότερα σε ηλικία στελέχη, κατά τα πρότυπα των Δημήτρη Τζανακόπουλου, Έφης Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτσι και Νάσου Ηλιόπουλου. Μεταξύ των ονομάτων που ακούγονται είναι του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη (μόνο μειονέκτημα ότι δεν είναι βουλευτής και ότι …κάνει καλά τη δουλειά του), ενώ δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.
Διαβάστε, επίσης:Σε χρόνο «μηδέν» και με άκρα μυστικότητα πήγε και γύρισε ο πρωθυπουργός από το Μάτι