Ανατολική Αττική: 85 ταυτοποιημένοι νεκροί – Ένας αγνοούμενος

Μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων από την καταστροφική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική. Χθες Τετάρτη ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 85, ενώ ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο και 10 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σχετικά με τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, συνεχίζεται καθημερινά η υποβολή των αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ενώ η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη διαγραφή οφειλών για καταναλώσεις από τις αρχές του έτους έως και τις 23 Ιουλίου, ημέρα της τραγωδίας, σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους που επλήγησαν από τις φωτιές.

Στο μεταξύ, υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, καθώς και η τροπολογία που απλοποιεί την αντιμετώπιση πολεοδομικών και περιβαλλοντικών αυθαιρεσιών και ανοίγει τον δρόμο για κατεδαφίσεις σε δάση, αιγιαλούς και ρέματα.

Στην εισήγησή του ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατήγγειλε τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων σε Ραφήνα και Νέα Μάκρη που έμειναν ανεκτέλεστες για 20 χρόνια στα γραφεία υπηρεσιών, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης τόνισε ότι στη διάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αυτή την στιγμή βρίσκονται τελεσίδικες κατεδαφίσεις 2.500 ακινήτων σε δάση και 700 τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων σε παραλίες και αιγιαλούς.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο ακίνητο που βρήκαν τραγικό θάνατο 27 συμπολίτες μας στην προσπάθειά τους να διαφύγουν προς τη θάλασσα, ο Σωκράτης Φάμελλος αποκάλυψε ότι αποτελεί καταπατημένη δασική έκταση του Δημοσίου, χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων με απαγόρευση ανέγερσης κατοικίας.

Διαβάστε, επίσης:Συνελήφθη εμπρηστής στον Μαραθώνα: «Ήθελα να βλέπω τους πυροσβέστες να τρέχουν»

Οι πυρκαγιές στην Κινέτα ξύπνησαν τους φόβους για εξορύξεις βωξίτη στα Γεράνεια

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πάρο – Απομακρύνθηκαν οικογένειες