Στη Σκωτία ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Πουτζδεμόν

Σήμερα όμως ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν έφτασε εντελώς αιφνιδιαστικά στη Σκωτία, όπου θα συμμετάσχει την Κυριακή σε ένα συνέδριο, στο περιθώριο του φεστιβάλ “Πέρα από τα σύνορα” (Beyond Borders), ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Καταλονίας.

Είναι το πρώτο ταξίδι του Πουτζδεμόν σε άλλη χώρα αφότου εγκαταστάθηκε, στα τέλη Ιουλίου, στο Βέλγιο, αφού η ισπανική δικαιοσύνη απέσυρε το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

“Προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εδιμβούργο, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες” ανέφερε η Βαρκελώνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συμμετάσχει την Κυριακή σε ένα συνέδριο του Διεθνούς Φόρουμ Πέτα από τα Σύνορα, κατόπιν πρόσκληση των οργανωτών.

Το φεστιβάλ δεν έχει ακόμη τροποποιήσει το πρόγραμμά του στον ιστότοπό του όπου εξακολουθεί να αναφέρει ότι στη συζήτηση θα δώσει το παρών ο νυν πρόεδρος της Καταλονίας Κιμ Τόρα, στενός συνεργάτης του Πουτζδεμόν.

Να σημειωθεί ότι για τη Μαδρίτη, ο πρώην Καταλανός πρόεδρος θεωρείται ο «νούμερο 1» υπεύθυνος για τα όσα εξελίχθηκαν το περασμένο φθινόπωρο στην ισπανική περιφέρεια, η οποία κήρυξε ανεπιτυχώς την ανεξαρτησία της.

Διαβάστε, επίσης:Ελεύθερη είσοδος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο την βραδιά της πανσελήνου