Συγκλονίζει ιατροδικαστής: Εξαϋλώθηκαν στο μοιραίο οικόπεδο – Πάνω από 200 βαθμούς οι θερμοκρασίες

Σοκαριστικά είναι τα όσα είπε ο ιατροδικαστής, Ηλίας Μπογιώκας, για όσα κλήθηκε να διαχειριστεί ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμμένοι και αποτεφρωμένοι».

Κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι «μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία».

Μάλιστα αναφερόμενος στο οικόπεδο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι είπε:

«Πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς».

«Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να σβήσει η πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη διαδικασία ταυτοποίησης σχολίασε ότι σε περίπτωση μίας τόσο καταστροφικής πυρκαγιάς «δεν είναι εύκολο να ταυτοποιήσεις τόσα πτώματα».

«Στο (αεροπορικό δυστύχημα του) «Ήλιος», για παράδειγμα. είχαμε κατάλογο επιβατών» εξήγησε.

Διαβάστε, επίσης:Νεκτάριος Σαντορινιός: «οι παραιτήσεις από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει το θέμα, δεν μπορούν να υπάρξουν»