Συγκεκριμένα από ένα κρούσμα έχει καταγραφεί στους Δήμους Χαλκηδόνας, Βόλβης, Ωραιοκάστρου και Θεσσαλονίκης, ενώ τρία κρούσματα ταυτοποιήθηκαν στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Δύο ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στον Δήμο Αλεξάνδρειας και ένα στον Δήμο Βέροιας.
Όλα τα παραπάνω περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου συνοδεύονταν από εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ ένα κρούσμα που ταυτοποιήθηκε στην Πέλλα δεν είχε τέτοια συμπτώματα.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναμένεται η διάγνωση περαιτέρω κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα (λόγω και της ευαισθητοποίησης των επαγγελματιών υγείας), ενώ θεωρείται πιθανή η εμφάνιση κρουσμάτων της λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
Τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια περιλαμβάνουν τη χρήση εγκεκριμένων δραστικών εντομοαπωθητικών ουσιών σώματος και περιβάλλοντος, σητών, κουνουπιέρων, κλιματιστικών, ανεμιστήρων κλπ. Επιπρόσθετα, συνιστούμε να λαμβάνονται μέτρα για τη μείωση των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών, που περιλαμβάνουν αποφυγή δημιουργίας λιμναζόντων νερών σε μπαλκόνια, αυλές και χωράφια, απομάκρυνση των στάσιμων νερών με αναποδογύρισμα ή κάλυψη όλων των δοχείων/ περιεκτών που συγκρατούν νερό (π.χ. κάλυψη με σήτα των αγωγών εξαερισμού των βόθρων) ή με τακτικό άδειασμα του νερού (τουλάχιστον κάθε επτά ημέρες)
Διαβάστε, επίσης:Συναγερμό από ΠΟΥ: Πιθανόν να μην υπάρχει εμβόλιο για το νέο ξέσπασμα του ιού Έμπολα