Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για τις εξαγγελίες Τσίπρα από την ΔΕΘ

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι ευρήματα που φέρνει στο “φως” νέα δημοσκόπηση, σχετικά με τις πρώτες αντιδράσεις των πολιτών και τον αντίκτυπο των μέτρων ελάφρυνσης που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ.

Η δημοσκόπηση έγινε από την Κάπα Research και αναμένεται να δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες στο σύνολό της.

Όπως αποκάλυψε ο Alpha, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στο μικροσκόπιο της έρευνας τέθηκε το… απόλυτο θέμα των τελευταίων ημερών.

Το θέμα για το οποίο σήμερα, Παρασκευή 14.09.2018, επικράτησε ο… κακός χαμός με διαψεύσεις, τηλεγραφήματα του ΑΠΕ που… «χαντάκωναν» τις διαψεύσεις και «πόλεμο» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Αυτό φυσικά είναι οι -ήδη ψηφισμένες- περικοπές στις συντάξεις, που θα γίνουν με το «καλημέρα» της νέας χρονιάς.

– Ένα μέτρο που οι δανειστές έχουν… κουραστεί να επαναλαμβάνουν πως πρέπει να εφαρμοστεί στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν γίνει για να βγει η χώρα από το μνημόνιο.

– Ένα μέτρο, όμως, που η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό, τι μπορεί για να προσπαθήσει να αναβάλλει, αν όχι να ακυρώσει, επιτυγχάνοντας το «κόλπο γκρόσο», ενόψει και των… πολλών εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται (σ.σ. εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές).

Τι αποκαλύπτει η δημοσκόπηση για τις περικοπές στις συντάξεις

Στο θέμα, λοιπόν, της προσπάθειας ακύρωσης του μέτρου για την περικοπή στις συντάξεις από 1.1.2019, η δημοσκόπηση «λέει» το εξής: Ότι το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά πως οι θεσμοί στο τέλος θα αποδεχθούν τη μη περικοπή των συντάξεων. Στον αντίποδα, το 52% εκτιμά πως η προσπάθεια θα έχει αρνητική κατάληξη.

«Μισόλογα» των θεσμών για τις συντάξεις μετά την πρώτη… μεταμνημονιακή αποστολή
Στην ερώτηση αν η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την μη περικοπή των συντάξεων είναι σε σωστή ή λάθος κατεύθυνση, το 76% λέει ότι είναι σε σωστή ή μάλλον σωστή κατεύθυνση και μόλις το 17% λέει ότι είναι σε λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.

Σε ερώτηση για την αξιολόγηση της συνολικής παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ένα 35% των ερωτηθέντων κάνει θετική αποτίμηση, ενώ ένα 46% αρνητική.

Σε ερώτηση για το εάν έχει βάση το δίλημμα των επόμενων εκλογών που έθεσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, εάν δηλαδή θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω στις σπατάλες και τη διαπλοκή, ένα 55% των ερωτηθέντων εκτιμά πως δεν έχει βάση, ενώ το 38% εκτιμά πως έχει βάση.

Τέλος, όσον αφορά στην επίδραση που θα έχουν τα μέτρα ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα έχει αρνητική ή θετική επίδραση για την οικονομία και τους πολίτες, σαφές προβάδισμα έχει η θετική επίδραση με 53% των ερωτηθέντων, έναντι μόλις 21% που εκτιμά πως θα έχουν αρνητική επίδραση.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

To Reuters διαψεύδει το ΑΠΕ: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για μη περικοπή συντάξεων

ΚΙΝΑΛ: «Fake news με εντολή Μαξίμου οι πληροφορίες του ΑΠΕ για τις συντάξεις»

Κυβερνητική πηγή διαψεύδει το ΑΠΕ για τις συντάξεις – Είναι εκτός πραγματικότητας