Αχτσιόγλου:«Πίσω από κάθε παρέμβαση που κάναμε, υπάρχουν οι ζωές χιλιάδων εργαζομένων»

Θα προχωρήσουμε σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στον τομέα των εργασιακών σχέσεων αναφέρθηκε εκτενώς η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Alpha. «Πίσω από κάθε παρέμβαση που κάναμε, υπάρχουν οι ζωές δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων» είπε η κυρία Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντική η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, «που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες μισθωτών ήδη βλέπουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους».

«Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού, που είναι παγωμένος από το 2012, ενώ περάσαμε ήδη δύο θετικούς νόμους για τα εργασιακά, που θωρακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία. Βάλαμε κανόνες στις εργολαβίες και στην προστασία των εργαζομένων σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που πτωχεύουν, ενώ είχαμε και μια πολύ σημαντική παρέμβαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στους χώρους δουλειάς, ώστε να φροντίσουμε αυτά που νομοθετούμε να υλοποιούνται. Δεν το έχουμε πετύχει απολύτως, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πριν» συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.

«Πλέον, έχουμε ένα ελεγκτικό σώμα που είναι δίπλα στον εργαζόμενο και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε συμμόρφωση» διευκρίνισε η κυρία Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι καταγράφονται θετικά δεδομένα και στον τομέα της ανεργίας. Όπως είπε, έχουν δημιουργηθεί περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Ακόμη, η κυρία Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας. «Θεωρώ ότι η εργασία είναι ένα πυρηνικό στοιχείο της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνικής παρουσίας του ατόμου», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε, επίσης:Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο -τί αναφέρει ο Ευθύμιος Λέκκας