Καμμένος: “Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO”

Αποστάσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεφ, το VMRO-DPMNE, παίρνει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «ανθέλληνες φασίστες», σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Βουλής των γείτονος χώρας για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Πάνος Καμμένος, που κατ’ επανάληψη έχει αναφερθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, είχε υιοθετήσει τις καταγγελίες περί απόπειρας δωροδοκίας βουλευτών του VMRO λίγο πριν ολοκληρωθεί η υπερψήφιση της πρότασης Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενοχλήθηκε πολύ από τον τρόπο με τον οποίον συγκεκριμένα στελέχη τοποθετούνται δημόσια για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και απ’ τη γενικότερη στάση τους στην κόντρα που προέκυψε μεταξύ Καμμένου-Κοτζιά. Η συμπεριφορά  των Τέρενς Κουίκ και Έλενα Κουντουρά κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που αποτέλεσε και το πεδίο της σκληρής σύγκρουσης μεταξύ του ΥΕΘΑ και του μέχρι πρότινος υπουργού των Εξωτερικών «ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

Τί ανήρτησε στο Twitter:

«Καμία σύμπλευση με τους ανθέλληνες φασίστες του VMRO», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εθνικής το πρωί της Κυριακής, παραθέτοντας σύνδεσμο για ένα άρθρο που κάνει λόγο για «εγκληματική» και «ανθελληνική» δράση του κόμματος.

Μεταξύ άλλων το άρθρο που αναρτά ο κ. Καμμένος γράφει: «Θα πρέπει λοιπόν να καταστεί ξεκάθαρο. Εμείς διαφωνούμε με την χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονομασία του γειτονικού κράτους, αποκλειστικά για λόγους ηθικής και ιστορικής αλήθειας. Χωρίς καμία άλλη σκοπιμότητα, όπως αυτές που υπηρετούν οι ελλαδέμποροι, ομοϊδεάτες του VMRO ή οι διαπλεκόμενοι που χρησιμοποιούν την “Μακεδονία” ως φερετζέ για να γλιτώσουν από τις συνέπειες των εγκλημάτων τους, ρίχνοντας την κυβέρνηση».

Διαβάστε, επίσης:Μητσοτάκης: Ζητώ εκλογές πριν την ψήφιση της Συμφωνία των Πρεσπών, στη Βουλή