Νέο χρυσό για την ελληνική ιστιοπλοΐα σε μεγάλο διεθνή αγώνα

Ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε μεγάλο διεθνή αγώνα πανηγυρίζει η ελληνική ιστιοπλοΐα. Το κατέκτησε ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας TECHNO 293 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Ν.Α.Ο Βάρης – Βάρκιζας με τη συμμετοχή 236 ιστιοπλόων από 22 χώρες.

Ο νεαρός αθλητής του Ν.Ο. Βουλιαγμένης λίγες μέρες μετά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας στην Αργεντινή πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον σπουδαίο αγώνα της Αθήνας και έδειξε την μεγάλη του κλάση.

Στις 11 ιστιοδρομίες που έγιναν στα youth boys ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης πήρε οκτώ πρωτιές και πανάξια ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με 10 βαθμούς. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ν. Σιλιτζόγλου, Ι. Καρβουνιάρης, οι οποίοι κατέλαβαν την 8η και την 9η θέση αντίστοιχα σε σύνολο 80 σκαφών. Στα youth girls καλύτερη Ελληνίδα ήταν η Ε. Μ. Μποχλογύρου, η οποία τερμάτισε στην 18η θέση μεταξύ 38 σκαφών. Στα junior boys ο Π. Κονταρίνης πήρε την 25η θέση σε σύνολο 70 σκαφών. Στα junior girls η Π. Α. Νικολουδάκη τερμάτισε 11η και η Μ. Χερουβήμ 12η σε 47 σκάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιστορικό ελληνικό χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

«Πετάει» η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων – Χρυσός και ο Καλπογιαννάκης

Συγκλονίζει ο Γεράσιμος Γαλιατσάτος: «Μου έκλεψαν το μετάλλιο μέσα από τα χέρια»