Νεκρός σε μάχη με αστυνομικούς ο ομογενής που ύψωσε την Ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο

Ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής αστυνομίας, σκότωσαν μετά από ανταλλαγή πυρών τον ομογενή Κ.Κ., ο οποίος νωρίτερα είχε υψώσει την Ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν το πρωΐ της Κυριακής 28ης Οκτωβρίου όταν ο Βορειοηπειρώτης ύψωσε την ελληνική σημαία σε περίοπτη θέση κοντά στο χωριό του το Βουλιαράτι.

Όταν κατέφθασε η αστυνομία ο 35χρονος πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον τους προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων “Rinea” και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Βορείου Ηπείρου himara.gr, η προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε την δουλειά της. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Στις 14:00 τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Βορειοηπειρώτη και γράφουν ψευδώς πως πυροβόλησε εναντίων των αστυνομικών. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, του οποίου φωτογραφία ανέβασε και το himara.gr στο facebook.

Στις 15:00 περίπου ισχυρές δυνάμεις των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στην Δρόπολη. Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ’ το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ.

15:13: Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγα λεπτά στην περιοχή και στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο

15:36: Ο νεαρός έχει κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών. Δημοσιεύθηκε φωτογραφία περιπολικού που δέχθηκε σφαίρες από το καλασνικοφ .

17:00 Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας σκότωσαν τον Κ.Κ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αλβανική Πρεσβεία για τον θάνατου του ομογενή