417 συλλήψεις στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για λογαριασμούς στο εξωτερικό

Η έρευνα είχε στόχο εκείνους που "απειλούν την οικονομική και χρηματοπιστωτική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας".

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 417 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος που αφορά την μεταφορά περίπου 2,5 δισεκ τουρκικών λιρών (419 εκατ δολαρίων) σε λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, μετέδωσε το CNN Turk.

Αστυνομικές μονάδες της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησαν ταυτόχρονα εφόδους σε μια σειρά από επαρχίες και συνέλαβαν πολλούς ανθρώπους, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αστυνομικές και δικαστικές αρχές δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες να σχολιάσουν την είδηση, την οποία μετέδωσαν και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά το δίκτυο, οι ύποπτοι είχαν πάρει προμήθειες για να στείλουν χρήματα σε 28.088 λογαριασμούς στο εξωτερικό και οι λογαριασμοί αυτοί ανήκαν σε Ιρανούς στις ΗΠΑ.

Οι μεταφορές έγιναν από διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών και ΑΤΜ από την 1η Ιανουαρίου 2017 με ποσά 5.000 λιρών και άνω, σύμφωνα με τη δήλωση του γενικού εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό δεν απαγορεύεται, καθώς δεν είχαν επιβληθεί capital controls, ωστόσο το γεγονός ότι οι λογαριασμοί ανήκουν σε Ιρανούς προκαλεί ερωτήματα, τα οποία διερευνά η τουρκική δικαιοσύνη.

Η έρευνα είχε στόχο εκείνους που “απειλούν την οικονομική και χρηματοπιστωτική ασφάλεια της Τουρκικής Δημοκρατίας”.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε, επίσης:Τέλη κυκλοφορίας το 2019: χωρίς αλλαγές, σχετικά με το προηγούμενο έτος