Μαρία Σπυράκη: Η ΝΔ δεν έχει καμία ενημέρωση για την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της προσωπικά δεν είχε καμία ενημέρωση για τη συμφωνία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στον ρ/σ «Θέμα FM».

Επ’ αυτού ανέφερε πως η ΝΔ διαφωνεί απόλυτα με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των κληρικών, κάτι που ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε και στους ίδιους στη συνάντηση που είχαν. «Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε 10.000 κληρικούς σε καθεστώς ανασφάλειας μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί χώρος ώστε η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα», σημείωσε η κ. Σπυράκη προσθέτοντας ότι η ΝΔ δεν έχει καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. «Άλλωστε εμείς ξεκινήσαμε το 2013 την προσπάθεια αξιοποίησης των ακινήτων που ανήκουν στην Εκκλησία και έχουν καθαρούς τίτλους», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Για το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» περί συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο και για το αν ασκήθηκε πίεση από τη ΝΔ σε μητροπολίτες η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Ο πρόεδρος της ΝΔ και η ΝΔ δεν είχε καμία ενημέρωση από καμία πηγή για τα όσα ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος και θα ήθελα να μείνω σε αυτό. Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι ότι τοποθετηθήκαμε δημόσια. Το αν οι μητροπολίτες άκουσαν ή όχι τις αντιρρήσεις των κληρικών τους, αυτό είναι μια υπόθεση που αφορά τους μητροπολίτες».

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στην υπόθεση της ΔΕΠΑ. «Έχουμε τώρα μια εβδομάδα που ρωτάμε: ο κ. Κιτσάκος, ο οποίος ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επελέγη ως επικεφαλής της ΔΕΠΑ και κατονόμασε τους έξι υπουργούς, τι λέει; Λέει αλήθεια ή ψέματα; Λέει αλήθεια ότι γνώριζαν οι υπουργοί -ο νυν και ο πρώην Ενέργειας, ο κ. Δραγασάκης, ο κ. Φλαμπουράρης, ο κ. Πιτσιόρλας και η κ. Τζάκρη- ότι η ΔΕΠΑ πουλούσε επί πιστώσει και έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές από τα Λιπάσματα Καβάλας, τα ELFE, ιδιοκτησίας του κ. Λαυρεντιάδη; Λέει αλήθεια ή λέει ψέματα; Ο κ. Κιτσάκος διώκεται για κακούργημα. Και ο κ. Κιτσάκος αυτά που λέει δημοσίως θα τα πει και στη δικαιοσύνη. Δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες τα πρακτικά και τα φιλοξένησε ο «Ελεύθερος Τύπος». Ως εκ τούτου, είναι ένα ζήτημα για το οποίο ζητάμε απάντηση», δήλωσε.

Σημείωσε επιπλέον ότι στο μεταξύ «ο επικεφαλής της ΔΕΠΑ, έδινε φυσικό αέριο από τη ΔΕΠΑ στην πρώην εταιρία του, στα ELFE, και έπαιρνε μεταχρονολογημένες επιταγές».

Και συνέχισε: «Και αυτό κατά τον ίδιο το γνώριζαν οι αρμόδιοι υπουργοί. Ο κ. Κιτσάκος, το ίδιο αυτό πρόσωπο, επιχείρησε επίσης να ανταλλάξει δεσμευμένα ακίνητα των ELFE έναντι χρέους που όφειλαν τα πρώην Λιπάσματα Καβάλας στη ΔΕΠΑ. Αυτό το γνώριζαν οι υπουργοί; Ο κ. Κιτσάκος λέει ότι οι κινήσεις που έκανε ήταν σε γνώση των υπουργών της κυβέρνησης. Και αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Είναι ένα θέμα που εκ των πραγμάτων θα έρθει στη Βουλή, διότι ο κ. Κιτσάκος διώκεται και θα πάει στη Δικαιοσύνη και αυτά που λέει δημόσια θα τα πει και στους δικαστές και τότε θα ζητήσουμε απαντήσεις. Έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του κ. Κιτσάκου και είμαστε σίγουροι ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επίθεση ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ για σκάνδαλο ΔΕΠΑ: Ηθικοί αυτουργοί κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες

ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ερίζουν για την Εκκλησία -Ο άγνωστος διάλογος Ιερώνυμου-Κυριάκου