Σοφία Βούλτεψη: Συναλλαγή για τη Μακεδονία η μη περικοπή των συντάξεων

«Γίνεται ένα υπόγειο παιχνίδι κάτω από το τραπέζι, μία συναλλαγή με τους δανειστές», δήλωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με την προοπτική έγκρισης από τους θεσμούς της μη εφαρμογής του νομοθετημένου μέτρου περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από 1ης Ιανουαρίου 2019.

«Η μείωση των συντάξεων ήταν εντελώς αχρείαστη και το γνώριζαν όλοι. Έβαλαν αυτό το μέτρο και το ψήφισαν δύο φορές, για να το βγάλουν τώρα, γιατί ήταν το μέσο της συναλλαγής από ό,τι αποδεικνύεται, αλλιώς πώς με τόση ευκολία το έβαλαν και το ψήφισαν δύο φορές οι ίδιοι; Και πρέπει να πανηγυρίζουμε από πάνω, αφού ο ίδιοι το έφεραν και ξαφνικά με τόσο μεγάλη ευκολία το βγάζουν; Αυτό ήταν το μέσο της συναλλαγής για τη Μακεδονία», επισήμανε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας μας λέει τώρα ότι με καθαρό μυαλό αποφάσισε να κρατηθεί η χώρα στο ευρώ. Το μυαλό του κ. Τσίπρα για να καθαρίσει θέλει 2-3 μνημόνια, ένα υπερταμείο, να δώσει το όνομα της Μακεδονίας και την ταυτότητα και τη γλώσσα και πρόσβαση στη θάλασσα και δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού […] και μετά από όλα αυτά αποφάσισε ως άλλος Χότζα να κηρύξει και τον πόλεμο στον Θεό και να κάνει μια δήθεν συμφωνία, η οποία κατέρρευσε αμέσως και ο σκοπός είναι ξεκάθαρος, είναι ο ψυχικός χωρισμός κράτους και εκκλησίας, ο υποβιβασμός αυτής της εθνικής σχέσης σε ένα επίπεδο οικονομικής συναλλαγής».

Κληθείσα να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας περί μυστικής συνάντησης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό επισήμανε: «Προφανώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δικαίωμα να επικοινωνεί με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας. Από εκεί και πέρα αυτά τα οποία γράφει η εφημερίδα δεν θέλω να τα σχολιάσω […] Καταβάλλεται μία προσπάθεια με διάφορους τρόπους να στραφεί το ενδιαφέρον αλλού, να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος».

«Το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι ούτε οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, ούτε η συνταγματική αναθεώρηση. Το πρόβλημα της χώρας είναι οικονομικό και τώρα πλέον είναι και υπαρξιακό, διότι για την οικονομία η κυβέρνηση παρουσιάζει μία ψευδή και παραπλανητική εικόνα, κανένα από τα στοιχεία που δίνει δεν είναι πραγματικό, ενώ έχουμε αποκτήσει και υπαρξιακό πρόβλημα με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι ενώ ο κ.Τσίπρας στις 10 Νοεμβρίου υποστήριξε από το Βερολίνο ότι έχουν ηττηθεί οι εθνικισμοί, την επομένη 11 Νοεμβρίου έκανε το συνέδριό του στο Ξινό Νερό της Φλώρινας το Ουράνιο Τόξο κι εκεί ζήτησε επίσημη αναγνώριση της “μακεδονικής μειονότητας” και διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στα σχολεία της περιοχής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέα Δημοκρατία: Η μεσαία τάξη πρέπει να ανακάμψει, άμεσα!

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα του Πατούλη στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής

Γεωργιάδης: Τα μέτρα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση είναι αρνητικά