Έως 150€ μείωση στο μισθό για 93.000 υπαλλήλους του Δημοσίου

Πρόκειται για τους 93.000 υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίο παίρνουν επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών με το ποσό που λαμβάνουν να κυμαίνεται από 35 έως 150 ευρώ.

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται 93.000 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι κινδυνεύουν να δουν το μισθό τους να μειώνεται, έως και 150 ευρώ.

Πρόκειται για τους 93.000 υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίο παίρνουν επίδομα Βαρέων και Ανθυγιεινών με το ποσό που λαμβάνουν να κυμαίνεται από 35 έως 150 ευρώ.

Το Δημόσιο, μέχρι το Φεβρουάριο, πρέπει να προχωρήσει σε περικοπές και έτσι χιλιάδες εργαζόμένοι είτε θα χάσουν μέρος του επιδόματος, είτε αυτό θα κοπεί τελείως.

Προς το παρόν, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, είναι άγνωστο το αν θα μειωθεί οριζόντια το ποσό του επιδόματος ή θα διατηρηθεί το ύψος του ποσού αλλά θα μειωθεί δραστικά ο αριθμός των υπαλλήλων που το λαμβάνουν. Αυτό θα οριστεί με υπουργική απόφαση το Φεβρουάριο. Μέχρι τότε θα έχουν διαμορφωθεί νέες κατηγορίες και κλίμακες δικαιούχων, με στόχο να μειωθεί η χορήγηση επιδόματος κατά 23%.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι η αγωνία των δημοσίων υπαλλήλων είναι διπλή καθώς εκτός του ότι θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, στην περίπτωση που τους κοπεί τελείως το επίδομα, θα πρέπει να μείνουν πέντε επιπλέον χρόνια στη δουλειά.

Ποιοι εργαζόμενοι παίρνουν επίδομα για Βαρέα και Ανθυγιεινά

Οι εργαζόμενοι που παίρνουν σήμερα ΒΑΕ είναι εκείνοι που εργάζονται

σε νοσοκομεία,
οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, Α’ και Β’ βαθμού
και τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ:
εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού,
υδραυλικοί,
τεχνίτες και εργάτες δικτύου ύδρευσης,
αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης,
προσωπικό στην εποπτεία καθαριότητας,
εργάτες και οδηγοί στην αποκομιδή των σκουπιδιών,
το νοσηλευτικό προσωπικό,
εργάτες,
οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων ψεκασμού,
εργάτες κοπής δέντρων
εργάτες καθαριότητας στα νεκροταφεία.

Διαβάστε, επίσης:Κοινωνικό μέρισμα: Τα βήματα για τις αιτήσεις