Οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον Τσίπρα – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα… υποδεχθούν σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα οι Θεσσαλονικείς στην πόλη τους, ενώ η ΕΛ.ΑΣ απαντάει με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και αύρα.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», και η ομιλία του είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Οι δύο συγκεντρώσεις που είναι προγραμματισμένες για σήμερα, θα γίνουν με αφορμή την ομιλία Τσίπρα.

Ειδικότερα, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Την ίδια ώρα στην Καμαρά μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα πραγματοποιήσουν, αντικρατική – αντικαταπιλιστική συγκέντρωση.

Kλείνουν και το ΑΠΘ για τον Τσίπρα

Tην ίδια ώρα έγινε γνωστό πως κλείνει και το ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων.
Το ΑΠΘ με ανακοίνωση του γνωστοποιεί πως, δεν θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές λειτουργίες στα κτίρια της κεντρικής Πανεπιστημιούπολης μετά τις 17:00 το απόγευμα. Όλες οι είσοδοι των κτιρίων που γειτνιάζουν με τις οδούς Αγίου Δημητρίου, Εθνικής Αμύνης και Εγνατία, όπως και οι καγκελόπορτες της περίφραξης προς τις οδούς αυτές θα κλειδωθούν μετά τις 17:00 για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, ‘«οι Κοσμήτορες των Σχολών των άλλων κτιρίων θα ανακοινώσουν σχετικά με την πρόσβαση στα υπόλοιπα κτίρια. Από την ίδια ώρα θα παραμείνει κλειστό και το φοιτητικό αναγνωστήριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Όλα τα σταθμευμένα οχήματα, σε όλους τους χώρους της Πανεπιστημιούπολης θα πρέπει να έχουν απομακρυνθεί το αργότερο μέχρι τις 17.00’».

ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Αύρα

Σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται 18 διμοιρίες των ΜΑΤ, 11 διμοιρίες της ΟΠΚΕ αλλά και η «Αύρα» το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε, επίσης:Χαράτσι 2,2%-10% στα αναδρομικά των ειδικών μισθολογίων