Στην Αθήνα το φάιναλ φορ της Euroleague 2020

Επιστρέφει στην Αθήνα, το 2020, το φάιναλ φορ της Euroleague! Μετά τη Βιτόρια (2019), τη «σκυτάλη» της διοργάνωσης της καταληκτικής φάσης του πρώτου τη τάξει ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος παίρνει η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρισκόταν εδώ και δύο χρόνια σε διαπραγματεύσεις με τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου!

Η Ελλάδα και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, διεκδικούσαν ήδη από πέρυσι το φάιναλ φορ του 2019, αλλά εν τέλει η Euroleague αποφάσισε να το αναθέσει στους Βάσκους.

Απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες ως προς το οικονομικό σκέλος, να εξασφαλιστούν δηλαδή οι πόροι της χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις οι δυο πλευρές.

Η Ελλάδα έχει διοργανώσει ήδη τρία φάιναλ φορ του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης. Συγκεκριμένα, το 1993 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 2000 στην Πυλαία και στο ΟΑΚΑ το 2007.

Ήδη από την 1η Οκτωβρίου 2018, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε αποκαλύψει: «Έχει έρθει η ώρα για ένα φάιναλ φορ Euroleague στην Αθήνα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρόταση από Ελλάδα – Βουλγαρία – Σερβία – Ρουμανία για συνδιοργάνωση του Μουντιάλ του 2030

Κοινή βούληση Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας για το Μουντιάλ του 2030

Γιώργος Βασιλειάδης: «Ενωμένοι, γυρίζουμε σελίδα»