Όλγα Γεροβασίλη: Άθλιες οι δηλώσεις του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Πολιτεία συζητά με την τρομοκρατία ή επηρεάζεται από την τρομοκρατία, τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στην Έλλη Στάη και στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού Open. Είναι απαράδεκτο, πρόσθεσε, δράσεις της τρομοκρατίας να επηρεάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Προβλήματα υπήρχαν πάντα, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και παντού.

Όσοι έχουμε δημόσιο λόγο, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άλλοι οφείλουμε να δείχνουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σημείωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το θέμα είναι, υπογράμμισε, πόσο θωρακίζεται μια χώρα και το πολιτικό σύστημα απέναντι σε όλα αυτά και επισήμανε πως το έγκλημα εξαλείφεται με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, με μέθοδο και οργάνωση.

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως όταν έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στο Σκάϊ ήταν η πρώτη που βρέθηκε εκεί, σημειώνοντας ότι ήταν μια αυθόρμητη εντελώς κίνηση και πως ορθώς την έκανε.

Στα μεγάλα ζητήματα, όπως αυτό της τρομοκρατίας που συνδέει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες, πρόσθεσε, μέχρι ο ιδιοκτήτης του καναλιού να μιλήσει για ηθικό αυτουργό, «ου αντιλαμβάνεστε, ότι είναι μια άθλια πραγματικά δήλωση».

Αναφερόμενη στο εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο Σκάϊ, η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι “ήταν μια αμυντική κίνηση και όχι επιθετική γιατί έπρεπε να δοθεί ένα σήμα απέναντι στην παραπληροφόρηση και στα fake news.”

Σε ό,τι αφορά στο εμπάργκο της ΝΔ απέναντι στην ΕΡΤ, η υπουργός είπε ότι δεν είναι το ίδιο”, γιατί δεν πρόκειται για παραπληροφόρηση, ούτε fake news, ούτε για τίποτα, αλλά για κριτική απέναντι σε έναν πολιτικό”.

«Αντιλαμβάνεστε, πρόσθεσε, ότι δεν μπορεί να είναι όλοι ΝΔ, μπορεί να είναι στον Σκάϊ, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι σε όλα τα κανάλια. Σε ένα δημόσιο κανάλι ακούγονται όλες οι απόψεις και ακούγονται».

Στην παρατήρηση ότι αυτό έδωσε την αφορμή για το εμπάργκο της ΕΡΤ, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «Να μην θυμίσω τις βαριές κατηγορίες και τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύονται κάθε ημέρα από κανάλια και δημοσιογράφους εναντίον του πρωθυπουργού, τα οποία ευτελίζουν το πολιτικό διάλογο».

Αναφερόμενη στα υπόλοιπα θέματα που έχουν σχέση με την Αστυνομία, η υπουργός είπε ότι κάθε φορά που η ΝΔ χάνει τα επιχειρήματά της στα άλλα θέματα μιλάει για ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη βία. Έχουμε διαφορετική αντίληψη με την ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει ανοχή απέναντι στο έγκλημα και την παραβατικότητα. Καμία ανοχή δεν υπάρχει, τόνισε. Επιχειρήσεις, είπε, γίνονται και στα Εξάρχεια και στη Θεσσαλονίκη και η Αστυνομία απέδειξε και την ημέρα του Πολυτεχνείου και την ημέρα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ότι λειτούργησε με τον καλύτερο τρόπο για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 30%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βόμβα» από Αλαφούζο: Ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Έκρηξη στον ΣΚΑΪ: Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.