«Εθνικός» ήρωας των Σκοπίων ο Ν. Φίλης για το «η Μακεδονία δεν είναι ελληνική» (Βίντεο)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης έγινε πρωτοσέλιδο στην σκοπιανή εφημερίδα «Republika», για τις τουλάχιστον ανιστόρητες τοποθετήσεις του στη Βουλή, όπου –μεταξύ άλλων– υποστήριξε ότι «η Μακεδονία δεν είναι ελληνική».

Στο άρθρο της εφημερίδας που τιτλοφορείται «Ο Νίκος Φίλης είπε ανοικτά: Η Μακεδονία έγινε ελληνική διά της βίας», παρουσιάζονται αναλυτικά οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπως μεταδίδει το newsbomb.gr.

Η «Republika» παραθέτει μεταφρασμένο στα αγγλικά απόσπασμα της ομιλίας του Ν. Φίλη, το οποίο παρουσιάζει και σε υποτιτλισμένο βίντεο.

Λέει ο Νίκος Φίλης: «Η Μακεδονία δεν είναι ελληνική. Υπάρχουν αρκετές Μακεδονίες. Η άλλη Μακεδονία ορίζεται με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που φέρει την υπογραφή τη δική μας, την ελληνική. Όταν ακούμε λοιπό την ιαχή «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», αυτή εκλαμβάνεται ως αλυτρωτισμός, ως αμφισβήτηση διεθνών συμφωνιών της χώρας. Ίσως να μην ακούγεται καλά, αλλά είναι η πραγματικότητα. Η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική και και θα γίνω πιο συγκεκριμένος, έγινε ελληνική, γιατί πληθυσμιακά η Μακεδονία μέχρι το 1912/1913 και το 1921/1922 που ήρθαν οι πρόσφυγες, δεν είχε πλειοψηφία ελληνική – παρά μόνο σε ορισμένες ζώνες στο νότο. Έγινε λοιπόν ελληνική μέσα από τις ανταλλαγές, (πληθυσμών) μέσα από τις δύσκολες στιγμές που ζήσαμε εμείς ως έθνος και εμείς αλλά και άλλα έθνη στην περιοχή. Αν αυτό ισχύει με την υπογραφή την ελληνική, προς τι όλη η φασαρία με την ιαχή «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική»; Ποιον κοροϊδεύουμε, τον εαυτό μας;».

«Καμαρώστε» τον και σε βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Άρχισαν τα όργανα» – Τα Σκόπια παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πέλλα: Έλληνες καβγάδισαν με Σκοπιανό και του πήραν τις πινακίδες

Τρίκαλα: Ταξιδιωτικό γραφείο σταματά τα ταξίδια στα Σκόπια