Καλαμάτα: Παραδόθηκε ο οδηγός που σκότωσε μαθητή – Δεν είχε δίπλωμα οδήγησης

Ο άτυχος μαθητής επέστρεφε σπίτι από το σχολείο, όταν χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο. Το σχέδιο κάλυψης του πραγματικού οδηγού ξεσκεπάστηκε μετά από αντιφάσεις

Παραδόθηκε στην αστυνομία, σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την φονική παράσυρση του 15χρονου μαθητή στην Καλαμάτα, ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα τράπηκε σε φυγή.

Η αστυνομία είχε καταφέρει να ταυτοποιήσει τον άνδρα που κρατούσε το τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου και ο ίδιος γνώριζε πως η σύλληψή του ήταν αναπόφευκτη. Έτσι αποφάσισε να παραδοθεί. Πρόκειται για έναν 25χρονο Ρομά, ο οποίος δεν διαθέτει δίπλωμα οδήγησης.

Μάλιστα, είναι αδελφός του 28χρονου, ο οποίος μία ώρα μετά την τραγωδία, παρουσιάστηκε στην Αστυνομία, λέγοντας ότι εκείνος οδηγούσε το ΙΧ, θέλοντας να «καλύψει» τον άνδρα που όντως οδηγούσε.

Οι άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας διαπίστωσαν κενά στην περιγραφή του 28χρονου για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Τελικώς, εκείνος «έσπασε» και αποκάλυψε ότι ο αδελφός του οδηγούσε το αυτοκίνητο και ότι θέλησε να τον προστατεύει, διότι δεν διέθετε δίπλωμα.

Ο 28χρονος οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο κατηγορούμενος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία και η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 30 Ιανουαρίου. Σε βάρος του 25χρονου οδηγού έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, εγκατάλειψη και οδήγηση χωρίς δίπλωμα, η οποία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Διαβάστε, επίσης:

Κατέληξε ηλικιωμένος στην Πάτρα που τον είχαν ξυλοκοπήσει άγρια ληστές