Μηνυτήρια αναφορά της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας για τις Πρέσπες

Στη Δικαιοσύνη για διερεύνηση φέρνει τη Συμφωνία των Πρεσπών, με μηνυτήρια αναφορά την οποία κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία δια του προέδρου της Ιωάννη Αθανασιάδη.

Με αυτή καλείται η Δικαιοσύνη να διερευνήσει εάν:

1) Ο Πάνος Καμμένος αληθώς κατήγγειλε ενεργητική και παθητική δωροδοκία των βουλευτών των κοινοβουλίων των Σκοπίων και της Ελλάδος,

2) Εάν το εν λόγω αδίκημα της δωροδοκίας δεν έχει διαπραχθεί, να διερευνηθεί εάν ο Πάνος Καμμένος διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατά το Νίκου Κοτζιάς για τον προσπορισμό πολιτικού οφέλους και

3) Να διερευνηθεί η διάπραξη τυχόν άλλων αδικημάτων.

Η αναφορά είναι κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικών, παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όπως και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτενής αναφορά γίνεται σε όσα φέρεται να είπε ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο (20.10.2018) και σύμφωνα με τα οποία ο Τζορτζ Σόρος χρηματοδότησε με 50 εκατ. ευρώ την Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό της εξαγορά πολιτικών προσώπων στην χώρα μας και τα Σκόπια.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά σε τηλεοπτικές εμφανίζεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά (Κρήτη TV και OPEN TV), ενώ επισημαίνεται ότι στο tweeter ο Πάνος Καμμένος κάνει λόγο για μπόνους μαύρου χρήματος των 2 εκατ. ευρώ: “…αιωρείται η υπόνοια ότι μέλη του υπουργικού συμβουλίου ή του Ελληνικού κοινοβουλίου κατέστησαν αργυρώνητα και διοχέτευσα συγκεκριμένο και κατονομαζόμενο μετά βεβαιότητας ποσό χρημάτων, προκειμένου να επιτευχθεί το μείζον πολιτικό αποτέλεσμα της επιψηφίσεως της Συνθήκης των Πρεσπών το οποίο ήτο αμφίβολο, εν όψει της ισχνής έως αμφίβολης πλειοψηφίας στα κοινοβούλια των δύο συμβαλλομένων κρατών”.

Τέλος, η Συνομοσπονδία ζητεί η μήνυση να διαβαστεί στην Βουλή και να αρθεί το απόρρητο της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Βράζει» η Β. Ελλάδα για το Σκοπιανό: Αναμένεται μαζική απόβαση στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών με αφορμή το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία