Οι Συριακές Δυνάμεις εξολοθρεύουν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους “ζουν τα τελευταία τους λεπτά”, στο τελευταίο προπύργιο τους στην Συρία και κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν επιταχύνει τις επιθέσεις τους κατά το τελευταίο διήμερο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση αξιωματούχου των SDF στο Reuters.

“Ζουν τις τελευταίες τους στιγμές και καταλαβαίνουν ότι η μάχη αυτή, είναι η μάχη για να τους εξολοθρεύσουμε”, δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί υπεύθυνος του γραφείου Τύπου των SDF.

Σε ερώτηση σχετική με την πρόοδο των πολεμικών επιχειρήσεων των δυνάμεων SDF, ο εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, συνταγματάρχης Σον Ράιαν δήλωσε: “Οι δυνάμεις SDF κάνουν σημαντική πρόοδο και συνεχίζουν να απελευθερώνουν περισσότερες περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχου του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, η μάχη συνεχίζεται”.

“Η μόνιμη ήττα του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη η αποστολή μας, ώστε να μην αποτελεί μία πραγματική απειλή για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της περιοχής. Έτσι, δεν έχει τελειώσει ακόμη”, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο συριακός στρατός διείσδυσε στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ

Η ISIS δίνει «διαβατήρια για τον παράδεισο» σε τζιχαντιστές αυτοκτονίας!

Πρωτότυπος εορτασμός από Σύρια – Τι έκανε μετά την απελευθέρωση της Ράκα από τους τζιχαντιστές (Εικόνες)