«Μαφία φυλακών»: Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι δύο δικηγόροι

Τη Δευτέρα το πρωί θα βρεθούν ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην αποκαλούμενη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Και οι δύο κατηγορούμενοι δικηγόροι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης τους σημαντικό ρόλο έπαιξαν καταθέσεις μαρτύρων ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, Ευτύχη Νικόπουλου, ανάμεσα στους οποίους είναι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας μάρτυρας – κλειδί που φέρεται να γνωρίζει πολλά για τις κινήσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου.

Παράλληλα, συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης. Πληροφορίες αναφέρουν πως αφορά την εκβίαση που καταγγείλει ο Αρ. Φλώρος ότι δεχόταν για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου και της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και από τότε φέρονται να έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου δικηγόρου, Αλεξ. Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη, προσθέτοντας πως περιμένουν να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Νωρίτερα, ο Αρ. Φλώρος είχε δώσει πολύωρη κατάθεση ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, κατά τη διάρκεια της οποίας , σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε μεταξύ άλλων όσα έχει πει και στο παρελθόν υποστηρίζοντας ο ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνελήφθη ο γνωστός δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος ως ενεχόμενος στην Μαφία των φυλακών Κορυδαλλού – Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψη