Ισχυρές καταιγίδες πλήττουν την Δυτική Ελλάδα – Που θα χτυπήσουν τις επόμενες ώρες

Η μεταβολή του καιρού που είχε προβλέψει σε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει γίνει αισθητή στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα ήδη από τα απόγευμα της Παρασκευής και στα νοτιοδυτικά σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι πνέουν στην κεντρική και την νότια χώρα.

Η κακοκαιρία χτυπάει από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, εκτός από την Κέρκυρα και τους Παξούς και τη δυτική Πελοπόννησο. Αργότερα μέχρι το τέλος της ημέρας και τα ξημερώματα του Σαββάτου τα φαινόμενα θα επηρεάζουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου κυρίως το Σάββατο θα καταγραφούν σημαντικές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λασποβροχές.

Που θα επηρεάσουν οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο και την Κυριακή:

Το Σάββατο (06-04-2019) την κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

Την Κυριακή (07-04-2019) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαλάει ο καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Παρασκευής