Κύπρος: Αγωνία δίχως τέλος στις λίμνες του θανάτου – Αύριο η συνέχεια στο δράμα

Μουδιασμένη παρακολουθεί η κυπριακή κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την φρικτή υπόθεση των δολοφονιών γυναικών.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν χθες να ανασύρουν από την “Κόκκινη Λίμνη” στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.

Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σκηνή.

Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου ανεμένεται παρουσία ανθρωπολόγων, να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος.

Οι Αρχές συνεχίστηκαν ακατάπαυστα και σήμερα σε δύο μέτωπα, στη λίμνη Μεμί και στην Κόκκινη Λίμνη. Οι έρευνες στο Μιτσερό συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα και το ίδιο αναμένεται να γίνει και αύριο Τρίτη, όπου θα επιχειρηθεί κατάβαση δύτη στο σημείο.

Παράλληλα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό, είναι οι Αρχές, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες. Όπως ξεκαθάρισε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, δεν πρόκειται για δέρμα.

Στην Κύπρο, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών, έφθασε σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων.

Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, Ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive.com, οι ξένοι ειδικοί -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος και σε νέα ανάκριση του ίλαρχου, με στόχο να εξακριβωθεί το εύρος των φρικιαστικών εγκλημάτων του.

Τη συνδρομή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφότου ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ερχόμενο Σάββατο θα συνδράμουν στις έρευνες και τα Sonar, τα οποία φτάνουν στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος-«κόκκινη λίμνη»: «Αίσθηση θανάτου στον αέρα» (Βίντεο)