Ο Σαλβίνι προειδοποιεί για «εκατοντάδες ισλαμιστές τρομοκράτες»

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι υπέγραψε σήμερα μια νέα οδηγία με την οποία στοχεύει τις ΜΚΟ, που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης, κι ιδίως το ιταλικό πλοίο Mare Jonio.

«Απλά προπαγάνδα» απάντησε η συλλογικότητα Mediterranea, που ναυλώνει το Mare Jonio, το οποίο αναχώρησε την Κυριακή για αποστολή και κατευθύνεται σήμερα προς τη ζώνη διασώσεων στα ανοιχτά της Λιβύης.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε για την απειλή «εκατοντάδων ισλαμιστών τρομοκρατών», οι οποίοι θα επωφεληθούν από το χάος που επικρατεί στη Λιβύη για να διαφύγουν μέσω της θαλάσσιας οδού και το γεγονός ότι οι διακινητές «εκμεταλλεύονται» προς όφελός τους την παρουσία πλοίων ανθρωπιστικών οργανώσεων στα ανοιχτά της Λιβύης.

Κατά συνέπεια, η οδηγία διατάσσει τα ιδιωτικά πλοία και κυρίως το Mare Jonio, το μοναδικό μεταξύ των πλοίων ΜΚΟ που επιχειρούν από τον περασμένο χρόνο με ιταλική σημαία, να «σεβαστούν τα δικαιώματα συντονισμού των ξένων αρχών που νομίμως» έχουν αναλάβει τις επιχειρήσεις διάσωσης.

«Ελπίζουμε ότι η οδηγία δεν αναφέρεται στις αρχές της Λιβύης» απάντησε η Mediterranea.

«Θα συνιστούσε υποκίνηση σε διάπραξη εγκλήματος. Ήδη από πριν ήταν αξιόποινη πράξη να οδηγούνται πίσω στη Λιβύη οι διασωθέντες, πόσο μάλιστα σήμερα με τον πόλεμο που μαίνεται, είναι απλά εγκληματικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σαλβίνι κατά Κομισιόν: «Δεν υποχωρούμε ούτε κατά ένα εκατοστό»

Σαλβίνι: «Η Ευρώπη της λογικής, των λαών, σηκώνει ξανά το κεφάλι»

Νέο «όχι» Σαλβίνι σε πλοίο ΜΚΟ: Να ξεχάσουν ότι μπορεί να φτάσουν σε ιταλικό λιμάνι