“Έβγαλε” πρωθυπουργό το Bloomberg: Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον Τσίπρα

“Τα πράγματα δεν δείχνουν καλά για τον 44χρονο Αλέξη Τσίπρα”, αναφέρει το Bloomberg αναφερόμενο στο πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει να υλοποιεί τη μεταρρυθμιστική ατζέντα της χώρας -όπως απαιτούν οι πιστωτές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, σημειώνει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο 51χρονος απόφοιτος του Χάρβαρντ υπηρέτησε ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης από το 2011 έως το 2015. Είναι γνωστός για τις προσανατολισμένες στην αγορά, φιλικές προς τους επενδυτές πολιτικές του.

Το Bloomberg εκτιμά πως η δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξασφαλίσει πλειοψηφία 151 εδρών στη Βουλή -δεδομένου ότι το Μέρα25 του Γιάνη Βαρουφάκη μπορεί να εξασφαλίσει αρκετή στήριξη και να οδηγήσει σε μία Βουλή έξι ή ακόμη και επτά κομμάτων -δεν αποτελεί παράγοντας αστάθειας για τις αγορές. Οι αγορές, σημειώνει το Bloomberg, προεξοφλούν ήδη μια νίκη της Νέας Δημοκρατίας, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο τη Δευτέρα. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως εάν η Νέα Δημοκρατία χρειαστεί να σχηματίσει συνασπισμό, δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμμάχους. Συνεπώς, μια παρατεταμένη περίοδος αστάθειας και αποτυχημένων προσπαθειών για σχηματισμό κυβέρνησης δεν μοιάζει ιδιαίτερα πιθανή.

Πηγή: capital.gr