“Καταπέλτης” Φίλης και Κουρουμπλής για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν ονοματεπώνυμο οι ευθύνες

Aυτοκριτική τόσο για τα λάθη που έγιναν κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην εκλογική ήττα της περασμένης Κυριακής, όσο και για τις επιχειρούμενες αλλαγές στη Δικαιοσύνη ζήτησε ο Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής και ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου είπε ότι όλοι μας θα πρέπει να ζητήσουμε συγνώμη από το λαό, ακόμη και ο πρωθυπουργός, για τα λάθη που κάναμε.

Σε ότι αφορά το επιχειρούμενο «πραξικόπημα» στη Δικαιοσύνη, ο κ. Φίλης επισήμανε ότι οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη πρέπει να γίνουν με τρόπο συναινετικό ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση.

Την ίδια στιγμή ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι σε περίπτωση νέας αποτυχίας στις βουλευτικές εκλογές, θα «υπάρχει θέμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Έριξε ευθύνες σε στελέχη του κόμματος μάλιστα για την αποτυχία στις Ευρωεκλογές, χωρίς να τους κατονομάσει. Κάτι, που όμως είπε, θα κάνει μετά τις βουλευτικές εκλογές, αν κρίνει πως χρειάζεται. Ανάφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο.

«Χρειάζεται να γίνει γενναία αυτοκριτική, να αναγνωριστούν και να εντοπιστούν τα λάθη, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος μέχρι τις εθνικές εκλογές», είπε και διαφώνησε με την άποψη στελεχών του κόμματος, που έριξαν την ευθύνη της αποτυχίας, στην αποχή.

«Ο λαός δεν έχασε το μυαλό του επειδή δεν μας ψήφισε. Ο λαός κάθε φορά κάνει τις αξιολογήσεις του και οφείλει κανείς να λάβει σοβαρά υπόψιν τα μηνύματα, αν θέλει να είναι κοντά στην πραγματικότητα», ήταν το σχόλιό του κ. Κουρουμπλή.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που «αδειάζει» στελέχη του κόμματός, καθώς το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν, με τον Παύλο Πολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Επεισοδιακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Τι ειπώθηκε