Μαυρομάτι Καρδίτσας: Τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη επέστρεψαν στην γενέτειρα του (Εικόνες)

Σε ειδική τελετή ανήμερα του Αγίου Γεωργίου και κατά την διάρκεια της καθιερωμένης εορτής και επιμνημόσυνης δέησης έγινε και ο επαναπατρισμός και η εναπόθεση των οστών του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην γενέτειρα του στο Μαυρομάτι.

Τα οστά μεταφέρθηκαν από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και τοποθετήθηκαν σε ειδικό μνημείο στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου. Μαζί με τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη μεταφέρθηκαν και τοποθετήθηκαν τα οστά των απογόνων του, που διατελέσαν βουλευτές στην Καρδίτσα.

Σε ειδική τελετή με επιμνημόσυνη δέηση και με σύντομη ιστορική αναδρομή από τους απογόνους του ήρωα του 21 τα οστά τοποθετήθηκαν στο μνημείο, ενώ ακολούθησε τρισάγιο από τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Και Φαναριοφερσάλων κ.κ.Τιμόθεο, ενώ στεφάνια κατέθεσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας Σπύρος Λάππας εκπροσωπώντας την Βουλή των Ελλήνων, οι αρχές του δήμου Μουζακίου ο Δήμαρχος Γιώργος Κωτσός, στρατιωτικές αρχές και εκπρόσωπου συλλόγων.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Άγιο Γεωργίου όπου κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Μαυροματίου, όπου βρίσκετε και ο έφιππος ανδριάντας του Γεωργίου Καραϊσκάκη και εκεί ακολούθησαν η τιμητικές εκδηλώσεις για τον Αρχιστράτηγο με ομιλία για τον πανηγυρικό της ημέρας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και χορευτικά συγκροτήματα.

Πηγή: karditsaportal.gr