Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στόχος να βαφτεί όλη η Κρήτη γαλάζια»

Κάλεσμα συσπείρωσης και διαμόρφωσης μιας νέας πορείας από τις 8 Ιουλίου για τη χώρα, έστειλε από το εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη στο Ηράκλειο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Η κάλπη της 26ης Μαΐου και η μεγάλη πολιτική νίκη, άνοιξε το δρόμο για την 7η Ιουλίου. Όμως η κάλπη δεν είναι γεμάτη, πρέπει ξανά να γεμίσει με γαλάζια ψηφοδέλτια και γι΄ αυτο το λόγο τις 15 μέρες που μένουν για τις εκλογές, δεν εφησυχάζουμε. Εισπράττω τον παλμό της νίκης και αυτόν μεταφέρω εδώ στην Κρήτη για την οποία έχω μεγάλη προσδοκία και έχω θέσει ψηλά τον πήχη. Θέλω ολόκληρη η Κρήτη να βαφτεί γαλάζια και να εκλέξουμε 10 βουλευτές».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ λέγοντας ότι αποτυπώνουν την στόχευση της διεύρυνσης και της ανανέωσης: «Ήρθαν και έρχονται κοντά μας άνθρωποι από άλλους χώρους. Συμπολίτες που είναι πρώτη φορά μαζί μας γιατί αναγνωρίζουν ότι είμαστε η μόνη μεγάλη δύναμη με τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε στους πολίτες καλύτερη ζωή. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε όσους θέλουν να έρθουν στην πολιτική μας οικογένεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πρόγραμμα που παρουσίασε χθες, είπε ότι θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι από τη μια άκρη στην άλλη της χώρας ο κόσμος να μάθει το αναπτυξιακό σχέδιο της Ν.Δ.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ωριμότητα της ελληνικής κοινωνίας και το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, έρχεται από παντού. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να καταμετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο μέσα στην κάλπη, για να μπορέσουμε το βράδυ της 7ης Ιουλίου να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη χαραυγή μιας νέας Ελλάδας» είπε ο κ. Μητσοτακης που ζήτησε από τους πολίτες ισχυρή εντολή.

«Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων την επόμενη μέρα. Θα δουλέψουμε σκληρά και αποφασιστικά, αλλά για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο μας χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή. Από εδώ, το Ηράκλειο και την Κρήτη κάνω προσωπική έκκληση να με εμπιστευτείτε και να οδηγήσουμε την Κρήτη και όλη την Ελλάδα στην ανάπτυξη», τόνισε συμπληρώνοντας ότι μεγάλη του προσδοκία και στόχος είναι το νησί να βαφτεί γαλάζιο, «κάτι που δεν είχε γίνει ούτε το 1990 στη μεγάλη, τότε, πολιτική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Στο εκλογικό κέντρο του κόμματος τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν θερμά στελέχη και μέλη του της ΝΔ, ενώ ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγελης Καρκανάκης, υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Ν.Δ λέγοντας: «Είναι μεγάλη μας χαρά που σας υποδεχόμαστε τελευταία φορά ως αρχηγό της αντιπολίτευσης, αφού την επόμενη φορά η υποδοχή μας θα είναι σε εσάς ως πρωθυπουργό».

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με μέλη του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων

Μέλη του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, ενός κοινωνικού φορέα που ασχολείται με θύματα κακοποίησης, συνάντησε ο Κυριακος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Ηράκλειο. Τον πρόεδρο της ΝΔ, που συνοδευόταν από τον γραμματέα ΠΕ του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, υποψήφιους βουλευτές αλλά και τοπικά στελέχη, υποδέχθηκε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη η οποία τον ενημέρωσε για τις δράσεις του Συνδέσμου, ζητώντας τη στήριξη του, προκειμένου όπως είπε, να μπορέσουν να διευρύνουν το έργο τους, στηρίζοντας τις γυναίκες που βιώνουν δυσκολίες και κακοποιούνται, όπως επίσης και τα παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί στα νοσοκομεία ή δεν έχουν κανένα στη ζωή.

«Μεγάλος μας στόχος είναι μετά από πολύ κόπο, να ολοκληρωθεί το “Σπίτι των Αγγέλων”. Ένας ξενώνας για παιδιά που στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία. Ελπίζουμε μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι έτοιμος και να μπορέσουμε να στηρίξουμε αυτά τα “αγγελούδια” που τα ονομάζουμε “κακοποιημένα από κούνια”» είπε η κ. Παχιαδάκη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συγχαίρει τα μέλη του Συνδέσμου για την προσφορά τους σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα.

«Αναγνωρίζω τη σπουδαία προσφορά σας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Η βοήθεια σας είναι ανεκτίμητη και ο σιωπηλός κοσμος της οικογενειακής βίας, που βιώνουν πολλές γυναίκες είναι ένα δράμα, γιατί συχνά δεν έχουν πού να στραφούν» είπε ο κ. Μητσοτάκης που έκανε αναφορά και στο “Σπίτι των Αγγέλων”:

«Η βοήθεια σας είναι ανεκτίμητη και στα πιο αδύναμα μέλη που δεν έχουν καμία ευθύνη. Αναφέρομαι στα πολύ μικρά παιδιά και το “Σπίτι των Αγγέλων” για το οποίο θα χαρώ να βοηθήσω. Μέσα σε αυτό το σπίτι, όντως θα φιλοξενούνται “αγγελούδια”, τα οποία όμως θα έχουν κοντά τους τούς “αγγέλους” τους, εσάς δηλαδή που με τα όσα έχετε κάνει και κάνετε, γίνεστε γι αυτα μια τεράστια αγκαλιά» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ, συμπληρώνοντας ότι όλα τα δίκτυα που δρουν εθελοντικά στη χώρα πρέπει να οργανωθούν.

«Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι στο έργο μας. Ο ορισμός σας ως συνεργάτες μας, συνεργάτες της Πολιτείας σε ένα ευαίσθητο τομέα, θα μπορούσε να βοηθήσει στο να γίνουν περισσότερα. Είστε σύμμαχοι μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για νέο Πρόγραμμα που υλοποιεί ο Σύνδεσμος και αφορά όχι αυστηρά τα θύματα της βίας, αλλά και τους θύτες.

Στις 8.00 το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ θα βρεθεί στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, όπου θα πραγματοποιήσει θεματική συζήτηση, κυρίως, με νέους Ηρακλειώτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο, «Ισχυρή Ανάπτυξη-Αυτοδύναμη Ελλάδα»