Σάλος από προπαγανδιστικό βίντεο υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε εκπομπή της ΕΡΤ

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το βίντεο που μετέδωσε χθες το βράδυ της Δευτέρας η δημόσια τηλεόραση και συγκεκριμένα η εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ.

Το διάρκειας περίπου 4,5 λεπτών βίντεο αποτελεί μία συρραφή εικόνων και στιγμιότυπων της πρώιμης μνημονιακής Ελλάδας, υπό τη ματιά, τη στόχευση αλλά και την πολιτική αισθητική όσων επέλεξαν να προβληθεί στη δημόσια τηλεόραση, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr.

Συσσίτια, διανομές δωρεάν τροφίμων, το περιστατικό της αυτοκτονίας στο Σύνταγμα, εικόνες βίαιων διαδηλώσεων, και δηλώσεις πολιτικών που έχουν συζητηθεί («Λεφτά Υπάρχουν», «Μαζί τα φάγαμε») κυριαρχούν, ενώ η αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ συνοδεύεται από πλάνο του δικτάτορα Παπαδόπουλου.

Από το βίντεο δε λείπουν μάλιστα και αναφορές σε πολιτικούς της μεταπολίτευσης, προφανώς υπό την οπτική συνυπευθυνότητας για τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Αν και ο χρόνος παραγωγής του δεν είναι γνωστός, το περιεχόμενο της εξιστόρησής του εξαντλείται στα πεπραγμένα των ελληνικών κυβερνήσεων έως το 2015.

Αμέσως μετά την προβολή του, και ενώ στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονταν ήδη τα πρώτα καυστικά σχόλια, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ (Κατερίνα Ακριβοπούλου) επέλεξε να το περιγράψει ως μία «ελεγεία σε αυτά που ζήσαμε» αλλά «ίσως και ένα κλείσιμο του ματιού σε αυτό που λέμε ατομική ευθύνη και του καθένα».