Συρία: Τουλάχιστον 83 νεκροί στις μάχες μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστών

Tουλάχιστον 83 μαχητές έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στις συγκρούσεις μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και τζιχαντιστικών ομάδων και ισλαμιστών ανταρτών κοντά στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση.

Από την Πέμπτη, τουλάχιστον 44 μαχητές σύμμαχοι της κυβέρνησης Άσαντ, όπως και 39 τζιχαντιστές ή ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις αυτές, που συνοδεύονται από αεροπορικά πλήγματα του συριακού στρατού ή του ρώσου συμμάχου του, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι μάχες ακολούθησαν αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές και οι ισλαμιστές αντάρτες στη βορειοδυτική πλευρά της επαρχίας Χάμα, που γειτνιάζει με αυτήν της Ιντλίμπ.

Επωφελούμενοι από την επίθεση αυτή, τζιχαντιστές και αντάρτες πήραν τον έλεγχο των δύο χωριών, Ταλ Μάλεχ και Τζιμπίν, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Τσαμ (HTS, πρώην συριακής πτέρυγας της Αλ Κάιντα) αλλά και αυτοί της Χούρας αλ-Ντιν, οργάνωσης που έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, η ακόμη του ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν, μετείχαν σε αυτή την αντεπίθεση, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ