Φ. Γεννηματά: Πρόσκληση συστράτευσης για ένα ισχυρό ΚΙΝΑΛ

Η αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής, η ενότητα όλων των στελεχών για να επιτευχθεί ο εκλογικός στόχος να είναι το κίνημα «ισχυρό αντίβαρο στη συντήρηση» και η πρόσκληση στους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν αυτή τη στρατηγική, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας την κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, από την οποία απουσίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας ενημερώσει για υποχρεώσεις του στις Βρυξέλλες.

«Εμείς εκφράζουμε την προοδευτική παράταξη. Η χώρα χρειάζεται ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη εκτός από το Κίνημα Αλλαγής. Ανοίγουμε μια μεγάλη πόρτα στους προοδευτικούς», είπε η κ. Γεννηματά κάνοντας ταυτόχρονα έμμεση αναφορά στη σύγκρουσή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Αυτή τη στρατηγική εκφράζει και η επιλογή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Δεν υπάρχουν προσωπικά κριτήρια μόνο πολιτικά. Ποτέ δεν ήταν επιλογή μου η ρήξη. Επεδίωξα πάντοτε την ενότητα. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Κάλεσε δε όλα τα στελέχη να συμβάλουν «για να φτάσει ο πολιτικός λόγος του ΚΙΝΑΛ ατόφιος και καθαρός παντού».

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και επιδιώκει με το πρόγραμμά του να δώσει σύγχρονες απαντήσεις στα προβλήματα του κοινωνικού κράτους, της ψηφιακής εποχής, της κλιματικής αλλαγής με ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. «Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή προοδευτική δύναμη στη Βουλή και τον λαό και δεν υπάρχει άλλη από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ