Σε πολιορκία λόγω ανεμογεννητριών το Δημαρχείο Καρδίτσας (Εικόνες και βίντεο)

Στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα πολλές δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται στην δημιουργία αιολικών βιομηχανικών σταθμών στα Άγραφα.

Στόχος τους να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι αλλά αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει απαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net εντός του κτιρίου βρίσκονται μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας και απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο οπότε η κατάσταση είναι στάσιμη, χωρίς πάντως να έχει αποφασισθεί η αναβολή της συνεδρίασης.

Σημειώνουμε εδώ πως στην 13:00η το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει από τη στιγμή που δεν μπορούν να εισέλθουν εντός του Δημαρχείου τα μέλη του.

Ένταση και μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη η οποία προφανώς και έχει εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

Λίγο μετά τις 12 επιχειρήθηκε να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και τον δε να το επιτύχουν. Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν από το εσωτερικό και οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν την είσοδο ευρισκόμενοι εκτός του κτιρίου.