«Μπλόκο» σε 46 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι του Πειραιά

Σημαντική επιτυχία στο μέτωπο των ερευνών για ναρκωτικές ουσίες σημείωσε το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αλβανικές αρχές.

Πρόκειται για κατασχέσεις κοκαΐνης συνολικής ποσότητας 45.801 γρ. που βρέθηκε κρυμμένη σε 2 εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά που προορίζονταν για το Δυρράχιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά αφού εντόπισε τα δύο εμπορευματοκιβώτια επικοινώνησε με τις αλβανικές αρχές και συμφωνήθηκε να φορτωθούν απο το λιμάνι του Πειραιά ώστε να φθάσουν έγκαιρα στο Δυρράχιο προκειμένου να μην κινηθοούν υποψίες από ενδεχόμενη καθυστέρησή τους.

Έτσι τα δύο εμπορευματοκιβώτια αποδεσμεύτηκαν από το Τελωνείο, φορτώθηκαν σε πλοίο με προορισμό το Δυρράχιο στις 14/09/2019, εκφορτώθηκαν στις 17/09/2019 και τέθηκαν υπό επιτήρηση από τις αλβανικές αρχές.

Στις 20/09/2019 σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές τρία άτομα προσέγγισαν το εμπορευματοκιβώτιο μέσα στην ελεύθερη ζώνη του Δυρραχίου και όταν αντιλήφθηκαν ότι παρακολουθούνται επιχείρησαν να διαφύγουν.

Τα άτομα έχουν ταυτοποιηθεί, ένα από αυτά συνελήφθη και τα υπόλοιπα αναζητούνται.Το Τμήμα Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του κλιμακίου των αλβανικών αρχών στις 24/09/2019 ότι στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα και ότι η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το δεύτερο εμπορευματοκιβώτιο παραμένει υπό παρακολούθηση στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ