«Σκοτώστε τους αστυνομικούς» φώναζαν οι μετανάστες στην Μόρια (Εικόνες και βίντεο)

Τρόμο προκαλούν οι καταγγελίες τόσο του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου όσο και του προέδρου των πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου σχετικά με την πυρκαγιά και τα επεισόδια, που ακολούθησαν αυτής στη Μόρια το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών Λέσβου, Βασίλη Ροδόπουλο, οι μετανάστες του Κέντρου Υποδοχής φώναζαν «Kill police» την ώρα που οι αστυνομικοί του νησιού έσπευδαν να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της χθεσινής πυρκαγιάς! «Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση», συνέχισε ο κ. Ροδόπουλος, ενώ σημείωσε πως από τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, όπως μεταδίδει ο eleftherostypos.gr.

«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα», συνέχισε λέγοντας πως αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια βρίσκονται 13.000 άτομα από πάνω 17 διαφορετικές φυλές.

Την ίδια ώρα ο κ. Ροδόπουλος συνέχισε προσθέτοντας ότι «το πιο ανησυχητικό είναι το σημείο που βρίσκεται το κέντρο κράτησης μέσα στη Μόρια όπου βρίσκονται κρατούμενοι που είναι για επαναπροώθηση. Χθες ήταν 40 κρατούμενοι και φυλάσσονταν από 5 συναδέλφους που δέχθηκαν επίθεση από 400 άτομα. Κινδύνευσαν οι συνάδελφοι, γλίτωσαν χάρη στην εμπειρία τους καθώς δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής».

Τέλος, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου ζήτησε να καλυφθούν οι περίπου 25 κενές οργανικές θέσεις στη Μυτιλήνη προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους στο ΚΥΤ της Μόριας.

Πριν από τις δηλώσεις αυτές είχαν προηγηθεί οι εικόνες από τους πυροσβέστες που μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να κατασβήσουν την φωτιά στο ΚΥΤ. Σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσίευσαν οι ίδιοι, δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και καταστράφηκαν πυροσβεστικά οχήματα.

Στο Facebook αναρτήθηκαν βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν τις ζημιές όπως το σπασμένο παρμπρίζ του οχήματος αλλά και τις πέτρες που έριξαν οι μετανάστες.


Στο βίντεο μάλιστα ακούγεται και ένας από τους πυροσβέστες να λέει: «Έχουμε γυναίκα και παιδιά, να γυρίσουμε στο σπίτι».

Υπενθυμίζεται ότι από την πυρκαγιά υπάρχουν δύο νεκροί, μια γυναίκα και ένα παιδί.