Γ. Λύρας: Πώς ο πλαστικός χειρουργός έσωσε τον Πέτρο Τατσόπουλο

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην ίδια εκπομπή με τον πρώην βουλευτή για άλλο θέμα. “Του εύχομαι να πιστέψει στον Θεό” δήλωσε.

Άγιο είχε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος κατέρρευσε το πρωί της Τρίτης στο στούντιο της εκπομπής “Εκτός Γραμμής” στον Alpha, διαγνώστηκε με ανεύρυσμα και υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην βουλευτής ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς εκείνη την ώρα έτυχε να βρίσκεται στο κτίριο ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στην εκπομπή για άλλο θέμα.

Ο συνδυασμός της παρουσίας του γιατρού ο οποίος του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και του έκανε ανάνηψη, αλλά και το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε 15 λεπτά, ήταν καθοριστικής σημασίας για τον Πέτρο Τατσόπουλο. «Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» δήλωσε στο Star ο Γιάννης Λύρας.

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός αποκάλυψε ότι κανονικά θα εμφανιζόταν στην εκπομπή της Δευτέρας. Ωστόσο λόγω των γεγονότων στη Μόρια η παρουσία του στο στούντιο αναβλήθηκε και προγραμματίστηκε για την Τρίτη.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Λύρας «έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα».

“Ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος”

«Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από 10 λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο» είπε ο κος Λύρας, τονίζοντας πως οι γιατροί πριν γίνουν πλαστικοί είναι εκπαιδευμένοι και στην ανάνηψη και στην σταθεροποίηση των ασθενών στα επείγοντα.

Μάλιστα παρομοίασε αυτό που συνέβη στον Πέτρο Τατσόπουλο «σαν να πέφτει ένα αεροπλάνο ή ένα αυτοκίνητο με 200 χιλιόμετρα πάνω σε έναν τοίχο. Δεν το ξέρει κανένας ότι θα συμβεί. Ούτε ο κύριος Τατσόπουλος το ήξερε. Είναι μία αιφνίδια κατάσταση».

Πηγή: news247.gr