“Βοιωτική Ιστορία-Οδοιπορικό στη Γη του Κάδμου”: Ένα ταξίδι από την αρχαιότητα έως σήμερα

“Από την εποχή των Σπαρτών, έως και σήμερα, ένα λεπτομερειακό ταξίδι μέσα από την προσωπική εργασία και τα αμέτρητα χιλιόμετρα που διένυσε ο συγγραφέας, σηκώνοντας, κυριολεκτικά, το χώμα και διακρίνοντας όσα ο χρόνος και κυρίως, η ανθρώπινη δραστηριότητα των χρόνων της παρακμής, δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν και να κονιορτοποιήσουν”, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Οίκος Ελλήνων Εθνικών “Θύρσος”, παρουσιάζοντας το βιβλίο του Δημητρίου Περσέα Λουκίσσα “Βοιωτική Ιστορία-Οδοιπορικό στη Γη του Κάδμου”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τμήμα εκδόσεων του Οίκου, “Ιδεών Άντρον”, παρουσιάζει με πολύ χαρά τη νέα μας, έντυπη, έκδοση. “Πρόκειται για το αρχαιογνωστικό οδοιπορικό του Μέλους του Οίκου μας Δημητρίου Περσέα Λουκίσσα,με τίτλο: “Βοιωτικές περιηγήσεις- Οδοιπορικό στη Γη του Κάδμου”.

“Εκτός από το προφανές αυτονόητο, δηλαδή τη διαρκή εκμάθηση της Εθνικής Ιστορίας μας,
και τη συνειδητοποίηση του τι θα πρέπει να εγείρουμε ως Τρόπους εκ νέου ώστε να αποκαταστήσουμε τον Τόπο και τον Άνθρωπο έτσι όπως αρμόζει, η στήριξη όλων
των σοβαρών εκδόσεων και των συγγραφέων, βοηθά ώστε να εμπλουτίζεται διαρκώς
η Μνήμη των ανθρώπων στο διηνεκές του χρόνου”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Οίκος “καλεί κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα και Ελληνίδα προς αυτή τη κατεύθυνση, ώστε να καταφέρουμε από κοινού όσα μας αναλογούν. Η Ιστορία, έχει αποδείξει, ότι τα πιο επικίνδυνα όπλα που προσπαθεί η πλευρά της παρακμής να αποσύρει από το νου μας, είναι αποτυπωμένα σε σελίδες”.

Το βιβλίο είναι πυκνογραμμένο, και με ειδικό παράρτημα με ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από την επιτόπια έρευνα του συγγραφέως.