Κ. Χατζηδάκης από Φλώρινα: Η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα της κυβέρνησης

Ευρεία σύσκεψη με τους φορείς της Φλώρινας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, πραγματοποίησε ο υπουργός ΠΕΚΑ Κωστής Χατζηδάκης. Χωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες του σχεδίου απολιγνιτοποίησης ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε στους φορείς της περιοχής ότι «η απολιγνιτοποίηση αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο αλλά και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Στόχος μας, ανέφερε ο κ Χατζηδάκης, είναι «να κάνουμε την περιοχή ελκυστική με τα κίνητρα που θα θεσμοθετήσουμε για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Πολλοί εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων, όπως εταιριών που σχετίζονται με εργασίες στο χώρο της ΔΕΗ καθώς και εργαζόμενοι σε ιδιωτικές εταιρίες, ζήτησαν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην απολιγνιτοποίηση της περιοχής και παράταση στην λειτουργία των Ατμό Ηλεκτρικών μονάδων.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση της κας Καλλιαροπούλου, που απασχολεί στην μετά ποιητική επιχείρηση που διευθύνει πάνω από 250 εργαζομενους, ότι με την απολιγνιτοποίηση εκτός των άλλων μπορεί να χαθούν περιζήτητες ειδικότητες τεχνικών που χρειάστηκε χρόνος και χρήμα να τις αποκτήσουμε και ανήκουν στο πλούτο της περιοχής ενώ εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ως προς την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα στις διαδικασίες απολιγνιτοποίησης.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου τον υπουργό συνόδευαν ο υφ. Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και στελέχη της επιχείρησης.

Νωρίτερα ο υπουργός ΠΕΚΑ Κ. Χατζηδάκης επισκέφθηκε το γραφικό οικισμό του Νυμφαίου Φλώρινας. Ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό οικισμό δηλώνοντας ότι « έχει μια θαυμαστή τουριστική δραστηριότητα τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά ταυτόχρονα είναι και κέντρο της δραστηριότητας του “Αρκτούρου”, της οικολογικής οργάνωσης που προστατεύει την αρκούδα». Σημείωσε επίσης ότι «με την επίσκεψη στο καταφύγιο της αρκούδας και του λύκου θέλω να δείξω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία ότι υπάρχουν και μπορεί να υπάρξουν και άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες πέραν του λιγνίτη, στον αγροτουρισμό, στην εναλλακτική γεωργία, στις υπηρεσίες. Η Δυτική Μακεδονία έχει μέλλον».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ