Μεγάλη επιχείρηση-«σκούπα» στον Πειραιά για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου

Δύο τόνοι παράνομων προϊόντων κατασχέθηκαν στον Πειραιά, στο πλαίσιο μιας ακόμη κοινής επιχείρησης – «σκούπα» της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. με τη Δημοτική Αστυνομία Πειραιά και τη συμβολή εργαζομένων στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου.

Η επιχείρηση, με στόχο την αντιμετώπιση της παράνομης πώλησης προϊόντων στην πόλη, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ιπποδαμείας, στην οδό Αλιπέδου και στους παρακείμενους δρόμους της κυριακάτικης αγοράς Πειραιά.

Το κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά προχώρησε σε κατάσχεση των παράνομων προϊόντων, τα οποία καταστράφηκαν αυθημερόν εντός των απορριμματοφόρων του δήμου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως η δημοτική αρχή συνεχίζει να συμβάλει στον βαθμό των αρμοδιοτήτων της στο έργο της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στην πόλη, λέγοντας πως το παρεμπόριο είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, το οποίο δεν μπορεί να εξαλειφθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε στις συναντήσεις που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Πειραιά, εκπροσώπων της ΕΛΑΣ και φορέων της πόλης, λέγοντας πως ο συντονισμός των δράσεων και η αποτίμησή τους έχει ήδη θετικά αποτελέσματα στην πόλη.

Ο δήμαρχος επεσήμανε στη συνέχεια πως είναι σημαντικό να συνεχιστούν οι κοινές αυτές δράσεις με την ίδια ένταση και συχνότητα, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι δεν θα επανέλθει το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε πριν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ