Ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό: Αρνητικές οι εξετάσεις

Λήξη συναγερμού στον Ευαγγελισμό όπου από τις 16:30 και για περίπου μία ώρα επικράτησε πανικός λόγω ύποπτου κρούσματος για κορωναϊό.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι πρώτες ενδείξεις από την κλινικοεργαστηριακή εξέταση που πραγματοποίησαν οι πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου, έδειξαν ότι δεν πρόκειται για τον κορωναϊό, παρότι ο 30χρονος είχε όλα τα συμπτώματα ενώ είχε έρθει και από την Κίνα.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν fast track λόγω και της ανησυχίας που επικράτησε στο Νοσοκομείο. Οι ειδικοί που εξέτασαν τον 30χρονο άνδρα διαπίστωσαν με βάση και τις οδηγίες που είχαν λάβει από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες, ότι πιθανώς δεν εμπίπτει στην κατηγορία του κρούσματος κορωναϊού, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις. Το δείγμα εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για περαιτέρω εξέταση και αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ώρες.

Συναγερμός σε υπουργείο Υγείας και ΕΟΔΥ

Νωρίτερα πάντως σήμανε συναγερμός στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, καθώς ο νεαρός άνδρας που έφθασε στα εξωτερικά ιατρεία δήλωσε ότι προερχόταν από την Κίνα, όπου σε ξενοδοχείο που διέμενε υπάρχει κρούσμα του κορωναϊού.

Ο ίδιος παρουσίαζε και ύποπτα συμπτώματα, γεγονός που έκανε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου να τεθεί σε συναγερμό. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι στο υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΔΥ αλλά και στις άλλες αρχές προκειμένου να είναι όλοι σε ετοιμότητα. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας στο Νοσοκομείο κατά τη μεταφορά του 30χρονου σε ειδικό θάλαμο στα εξωτερικά ιατρεία.