ΓΣΕΕ: Σύσταση ANTI-COVID-19 Ομάδας Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων

Τη σύσταση της ANTI-COVID-19 Ομάδας Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων ανακοίνωσε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η αντιμετώπιση μίας πανδημίας, όπως αυτή του κορωνοϊού, είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση, η οποία έχει δημιουργήσει έκτακτα δεδομένα επείγοντος χαρακτήρα, που επηρεάζουν ιδιαίτερα και την αγορά εργασίας, συνεπώς και τους όρους και τις συνθήκες παροχής εργασίας των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι, με το σύνολο των δομών της, θα διαθέτει με αμεσότητα και εγκυρότητα το σύνολο των οδηγιών και των διευκρινίσεων που δίνονται. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργεί την ANTI-COVID-19 Ομάδα Πληροφόρησης και Υποστήριξης Εργαζομένων και, μέσα από την ειδική σελίδα και την ειδική φόρμα, θέτει στη διάθεση των εργαζομένων το σύνολο των δομών της για πληροφόρηση, αλλά και υποβολή καταγγελιών, διαφυλάσσοντας την ανωνυμία εκείνων που κάνουν την καταγγελία, αφού έχουν ήδη εμφανιστεί φαινόμενα εργοδοτικών αυθαιρεσιών.

Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ατομική και συλλογική επαγρύπνηση για τη διαχείριση των συνεπειών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, με την άμεση ενημέρωση και εμπλοκή των πρωτοβάθμιων σωματείων, των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τα εργασιακά προβλήματα που προκύπτουν.

Το link για την ειδική σελίδα είναι το εξής: https://gsee.gr/?page_id=36762.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ